REPORTAGE & DOCUMENTAIR

In opdracht van organisaties, overheden en redacties breng ik projecten in beeld. Hoe bereikt het beeld het juiste publiek? Wat is het verhaal dat we willen vertellen en via welke communicatiemiddelen brengen we de boodschap? Van beeldconcept tot beeldproductie, door mijn achtergrond in communicatie denk ik mee in het hele traject.

Het is tijd voor een nieuw perspectief
“Iedereen heeft groene vingers” aldus Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. NL Greenlabel is gespecialiseerd in het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving. “Zou het niet mooi zijn als we onszelf eerst de vraag stellen wat het landschap en de ecologie te bieden heeft? Pas daarna kijken we hoe binnen deze setting woningen en nieuw groen ingepast kunnen worden.”⠀⠀

“Welk verhaal willen we vertellen?”

Op een historische plek in het groene Hilversum verrijst een nieuwe, gevarieerde woonwijk met ruim 370 woningen: Villa Industria. Van trendy appartementen tot vrijstaande villa’s, voor singles, jonge gezinnen tot vijftigplussers.

“Hoe bereikt het beeld het juiste publiek?”

Bouwen aan meer biodiversiteit
Als bouwbedrijf natuur toevoegen waar je kan: dat is de missie van Jan Willem Burgmans, senior adviseur Landschap en Ecologie bij Heijmans. Hij wil elke bouwlocatie achterlaten met een grotere biodiversiteit. “Daarmee helpen we niet alleen de natuur, maar stellen we bovenal onze eigen toekomst zeker.”De natuur voorziet ons van de primaire levensbehoeften schone lucht, water en voedsel. “Dat dringt nog niet bij iedereen door, maar er is een groeiend bewustzijn dat we niet door kunnen gaan met het slopen van onze natuur”, ziet Jan Willem Burgmans. 

Klik hier voor het hele verhaal