POLDERZICHT

“Hoe kunnen we fietsers een gevoel van veiligheid geven in de 600 meter lange donkere fietstunnel?

Met deze vraag begon mijn zoektocht door het Polderlandschap van de Haarlemmermeer. Tussen de prachtige natuur- en recreatiegebieden, weidse luchten, waterwegen en (wind)molens ging ik op zoek naar lijnen, vormen en verbindingen. Ik ontdekte de schoonheid van de Haarlemmermeer en legde ze vast in ruim 20 fotoseries van elk 3 beelden. 

De beelden die ik heb gemaakt worden geëxposeerd (voor onbepaalde tijd) op het formaat van 1.70 meter bij 1.30 meter in de vernieuwde Buitenvelderttunnel langs de A4 op Schiphol. 

Doordat ik elke locatie vanuit verschillend perspectief heb gefotografeerd, ervaar je in de vrij afgesloten tunnel toch de ruimtelijkheid van de omgeving in de vorm van weidse luchten, natuur- en recreatiegebieden, vliegtuigen, (water)wegen, (wind)molens, fietsers, bollenvelden, (historische) gebouwen en dijken.

De fotoseries die ik heb gemaakt dragen bij aan een gevoel van veiligheid voor de fietsers die door de 600 meter lange tunnel fietsen. Met de beelden in de fietstunnel wordt ook de fietsbeleving verbeterd en wordt het aantrekkelijker om op de fiets naar het werk te gaan. Naast duurzame mobiliteit is ook de link naar duurzame energie snel gelegd. De windmolens die te zien zijn in de fotoserie refereren aan de Schiphol windmolens en het feit dat de luchthaven volledig draait op Hollandse wind. Wind die weer onlosmakelijk verbonden is met fietsen in het vlakke Nederland. 

error: Alle afbeeldingen op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Voor het gebruik ervan kunt u contact opnemen met Martine Krekelaar.