over martine

Mijn naam is Martine Krekelaar.

In mijn werk combineer ik mijn achtergrond als communicatieadviseur met mijn vak als fotograaf. Ik help communicatieprofessionals met het succesvol inzetten van beeld voor hun organisatie of merk. Beeld is namelijk bepalend voor het succes van een communicatiestrategie.

Ik ben ervan overtuigd dat krachtige beeldverhalen hèt verschil kunnen maken in de communicatie met jouw publiek. Aansprekende beeldverhalen kunnen ons verbinden, inspireren, ons anders leren kijken en daarmee positief bijdragen aan de wereld van morgen.

Mooie woorden van klanten:

“Eén foto zegt meer dan duizend woorden… een motto dat Martine met haar fotografie altijd waarmaakt. Ze weet als geen ander emotie te ‘vangen’ met haar camera. Zelfs bij onderwerpen die je wellicht niet meteen met emotie associeert, zoals infrastructuur en bouw. Doordat Martine graag meedenkt met de beeldtaal van haar opdrachtgevers is ze in staat synergie aan te brengen tussen fotografie en tekst, waardoor haar foto’s een extra dimensie krijgen. Noem Martine dus gerust een ‘fotograaf plus’.”

Corine Steenwijk – Corporate Communications, Pro Ventus

“Ik omschrijf Martine als een vrolijke en positief ingestelde vrouw. Ze is daadkrachtig en professioneel. Ze denkt mee, stelt de juiste vragen en komt (proactief) met ideeën. Als communicatieadviseur hoef ik me geen zorgen te maken als Martine op een klus zit, want ik weet dat zij het gewoon regelt én met mooie resultaten komt. Martine haar werk vind ik mooi en stoer. Ze fotografeert het grote plaatje, maar ook details. Dat laatste is wat mij zo aanspreekt in haar werk. Bijvoorbeeld details van het staalwerk van de nieuwe pier, de moeren en bouten. Ik vind het kunst!”

Fleur Scheepmaker – Senior Communicatie adviseur, Airport Schiphol

“Met Martine is op reportage gaan een feest. Martine is altijd vrolijk, enthousiast, nergens bang voor en neemt de geportretteerden snel voor zich in. Als online storyteller van Heijmans ben ik verantwoordelijk voor de pijler Verhalen op www.Heijmans.nl Het liefst bezoek ik samen met een fotograaf de geïnterviewde, omdat tekst en beeld dan dezelfde invalshoek hebben. Martine heeft voldoende aan een korte briefing en voegt zich moeiteloos in ieder gezelschap. Ook als het mij niet lukt om er bij te zijn, weet ze de juiste beelden te maken. Voor Heijmans is het belangrijk dat de foto’s bij de journalistieke verhalen authentiek zijn en dat de hoofdpersonen plezier in hun werk uitstralen. Martine weet elke situatie te vangen in frisse en pakkende foto’s, waar Heijmans-medewerkers of andere geïnterviewden op staan zoals ze zijn. Of ze nu een oranje hesje dragen of een stropdas, Martine kan met iedereen overweg en dat vertrouwen is te zien in de portretten. Tegelijkertijd kan ze technisch complex werk ook goed in foto’s vangen, of inzoomen op flora en fauna voor extra sfeer in de reportage. Haar veelzijdigheid en flexibiliteit is onmisbaar in dit werk.”

Marit Overbeek – Online storyteller, Heijmans