BEELDCOLUMN #4

BEELDCOLUMN #4 DROGE VOETEN
Martine Krekelaar

In deze beeldcolumn een beeld uit mijn afstudeerproject ‘Droge Voeten’. Een documentair project over de maatregelen tegen overstromingsgevaar als gevolg van de klimaatveranderingen.

Vandaag publiceerde De Waddenvereniging het rapport ‘De toekomst van de Waddenzee’. De Waddenvereniging trekt aan de bel om onze ogen te openen voor de gevolgen van de stijgende zeespiegel en de dalende bodem. Volgens het rapport komt de Waddenzee sneller dan verwacht permanent onder water te staan. Weer een noodkreet en een alarmerend bericht omtrent de klimaatveranderingen.

Wat de gevolgen zijn voor ons waterland, onderzocht ik vorig jaar tijdens mijn afstudeerproject voor de Fotovakschool. De zorgwekkende nieuwsberichten over klimaatveranderingen in de media, trokken dusdanig mijn aandacht dat ik op onderzoek uitging hoe de situatie is in Noord-Holland, één van de meest risicovolle gebieden in Nederland.

In samenwerking met het waterschap Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier en Waternet maakte ik een reportage over de diverse maatregelen die worden genomen om overstroming te voorkomen en de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Met dit documentaire project studeerde ik vorig jaar af aan de Fotovakschool in Amsterdam.

Op de foto van deze beeldcolumn zien we Pieter en Auke van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan de dijk bij Edam. Dit is nodig om de dijk te onderhouden en Nederland te beschermen tegen het water.

Net zoals De Waddenvereniging, wil ik met mijn project Droge Voeten meer bewustwording creëren voor de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Want leven onder zeeniveau is minder logisch dan we denken!

Benieuwd naar mijn project droge voeten? Bekijk het hier.

error: Alle afbeeldingen op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Voor het gebruik ervan kunt u contact opnemen met Martine Krekelaar.