BIO


Mijn naam is Martine Krekelaar en ik ben freelance fotograaf, gespecialiseerd in beeldcommunicatie. Na het behalen van mijn Bachelor in Communicatie, ben ik afgestudeerd aan de University of Applied Photography, waarmee ik mij heb ontwikkeld tot specialist in beeldcommunicatie.

In de hedendaagse mediacultuur speelt beeld een steeds grotere rol. Dagelijks zien we duizenden beelden aan ons voorbij komen. Goed gekozen beeld maakt een boodschap krachtig, is prikkelend en lokt een reactie uit. Door als beeldmaker samen te werken met een journalist ontstaan er bijzondere producties en kun je verhalen maken die gelaagd zijn. Zowel in tekst als beeld.

Als beeldmaker en beeldredacteur weet ik wat goed beeld voor een (journalistiek) verhaal kan doen. En wat er allemaal komt kijken bij de zoektocht naar het juiste beeld. Ik streef naar het beste beeld bij het verhaal. Ook schrijf ik regelmatig columns over beeld en onze beeldcultuur. Voor de NVF (Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten) vervul ik de rol als bestuurslid waar ik verantwoordelijk ben voor de portefeuille communicatie. Ook voor de beeldcoördinatie van projecten, een heldere beeldstrategie en natuurlijk voor het maken van passend beeld bij uw verhaal bent u mij aan het juiste adres.

© Keke Keukelaar

© Keke Keukelaar

STUDIES
2013-2016 Fotovakschool (University of Applied Photography)
2007-2011 Bachelor of Communication NHL Hogeschool

VERTEGENWOORDIGD DOOR
Hollandse Hoogte & NVJ/NVF Nederlandse Vereniging van (foto)journalisten.

OPDRACHTGEVERS
HEIJMANS · SCHIPHOL · WATERSCHAP · HOLLANDSE HOOGTE · RIJKSMUSEUM · VERMAAT